Penjualan Shaklee Collagen Powder Dihentikan Bermula 1 Januari 2015!

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

Wednesday, December 10, 2014

Penjualan Shaklee Collagen Powder Dihentikan Bermula 1 Januari 2015!

Bila sebut PERCUMA memang ramai yang MAHU dan SUKA. Berbelanja harus BIJAK, lebih nilai untuk setiap ringgit yang kita keluarkan. Hari ini, meloncat sekali lagi ahli dan pengedar Shaklee kerana Shaklee Malaysia telah membuat satu lagi KEJUTAN dengan PROMOSI HEBAT untuk Disember ini!"Atas sebab garis panduan proses pendaftaran yang baharu telah diperkenalkan oleh Kerajaan Malaysia, Shaklee Collagen Powder akan dihentikan jualannya buat sementara waktu bermula 1 JANUARI 2015. Ini bermakna, anda mempunyai masa sehingga 31 DISEMBER 2014 untuk membeli produk ini. 
Oleh kerana tempoh pendaftaran dan permohonan lesen produk yang baru akan mengambil masa 9 hingga 12 bulan, pihak Shaklee Malaysia telah berbesar hati memberikan promosi HEBAT "Beli 3 PERCUMA 1" kepada anda!"BELI 3 PERCUMA 1!

Pembaharuan pendaftaran produk ini pernah berlaku kepada kemasukan Sustained Release Vita-C Plus pada tahun 2012, lebih setahun proses pendaftaran baru mengambil masa mengakibatkan ramai putih mata dan kecewa kerana ketiadaan stok Sustained Released Vita-C Plus pada ketika itu. Pendaftaran baru perlu dibuat untuk formulasi baru produk. Untuk tidak menghampakan ramai peminat Shaklee Collagen Powder, Shaklee telah membuat makluman awal dan juga promosi untuk membolehkan, pengguna dan pengedar untuk menyediakan stok penggunaan sehingga SETAHUN!

Segera dapatkan stok anda kerana penjualan akan di HENTIKAN bermula 1 JANUARI 2015!

Promosi HEBAT ini, bukan sahaja memberikan penjimatan pada nilai wang yang anda belanjakan tetapi memberikan anda KEAHLIAN SHAKLEE secara PERCUMA! dan anda juga layak untuk menerima CASH REBATE bernilai RM30++


Apakah Kolagen?


Kolagen adalah protin utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kolagen terdapat pada, kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

 • Kolagen I: terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
 • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan), mata
 • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati, jantung, tulang sumsum, arteri, kulit, usus, rahim
 • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
 • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.

 Apakah Fungsi Kolagen?

 • menghasilkan asid amino  penting seperti :
  • lysin, prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin - memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang 
  • glisin - melembapan kulit.
  • alanin, prolin dan asparagin - menstabilkan struktur, melembap, menegang dan menganjalkan  kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin - memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
 • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
 • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
 • menegang, menganjal dan melembapkan kulit.
 • menampung air dalam tubuh.
 • meningkatkan penyerapan kalsium.
 • menguatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
 • meningkatkan isyarat induksi
 • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

Apakah Kesan Kekurangan Kolagen Pada Tubuh?

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1-4g/sehari selepas usia 20 tahun. Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 40-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


Banyak betul yang ingin saya ceritakan tentang pentingnya Kolagen kepada tubuh kita dan bagaimana memilih kolagen terbaik untuk tubuh dan lebih nilai untuk wang kita. In shaa Allah akan saya sambung di entry akan datang!

Nak Cuba Shaklee Collagen Powder?

Fast response dengan SMS/Whatsapp --> 013.5810.170

NinjaPah~
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage