Macam Mana Nak Senang Jika Tak Tahu Susah!

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

Saturday, May 18, 2013

Macam Mana Nak Senang Jika Tak Tahu Susah!

Alhamdulillah, hari ini misi berjaya. Selesai sudah offline coaching untuk anak business Shaklee saya. Saya jadi pemerhati bebas, beri peluang pada leader baru untuk membimbing group masing-masing-barulah proses DUPLIKASI berkesan. Saya suka, bersua face-to-face dengan anak cucu Shaklee, kerana berbeza feelnya bila belajar menurusi online dan offline. Kedua-duanya sama penting dalam memastikan knowledge transfer berkesan dan efektif.

Hari ini, anak saya Master Farah turut hadir untuk sesi coaching bersama anak didiknya... dapat hadiah! Terima kasih sangat-sangat, lama dah belek2 tudung ada labuchi tapi tak terbeli.. "Like Attracts Like". Bersama Shaklee Today! Vol 1|2013, special sangat tau magazine kali ini..

(tudung melilap kannn)

Syioknya Shaklee Today kali ini, sebab buka-buka sampai page 7 terpampang besar wajah Master Farah dan suami Master Yusri, 3 page penuh ya... bangga makk.. mengalir air mata, macam inilah rupanya perasaan mak bila anak berjaya hihihi.. walaupun anak baru satu kan, anak Shaklee ramai.. sayang mereka semua macam anak saya sendiri... Tahniah sekali lagi buat Master Farah dan Master Yusri dan seluruh generasi Empire StayHealthy! Anda semua memang insan-insan HEBAT.

(Sisipan dari Shaklee Today Vol 1|2013; Page 7-9)

Bermula sebagai seorang nurse di Institut Jantung Negara (IJN), kini menumpukan sepenuh masa kepada anak-anak dan suami di rumah disamping menjana pendapatan 5 angka bersama Shaklee. Yang ingin saya kongsikan untuk entry [YAM] adalah amanat beliau didalam Shaklee Today.

"Jika hidup terus meratapi kesukaran, ketidakselesaan tanpa bertindak mengubahnya, tiada siapa yang mampu menolong kita" 
(5) Oleh itu, maka(tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan,
(6) (Sekali lagi ditegaskan): Bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan
Al-Insyirah ayat 5&6
 
Ini janji Allah, bukan janji manusia 
Very inspiring speech. Memang betul, tak ada kesenangan yang akan datang pada kita jika kita tidak mengenal erti kesusahan. Sebab itu kita selalu dengar orang kata "bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian". Jika nak berjaya, tidak mahu bersusah payah, memang susahlah nak berjaya.

Semuanya PILIHAN kita. Nak ke Tak? Anda PILIH la sendiri.

Baiklah, lepas dah selesai coaching barulah kita pergi makan tengah hari... qada' makan.. nak makan apa? Silalah PILIH sendirikan...


Iffah Anuar 

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage